We maken op deze website gebruik van cookies. Wilt u weten wat dat betekent voor uw privacy?
Lees dan onze Privacy- en cookieverklaring. Klik hier voor een opt-out van Google Analytics op deze website.
Akkoord »

Menu Inloggen Mijn ESJ

Verzuim: voorkomen is beter dan betalen

De inzetbaarheid van uw medewerkers is een belangrijk onderdeel van uw bedrijfsvoering. De risico’s van verzuim en arbeidsongeschiktheid liggen steeds meer bij werkgevers. Een dag verzuim kost u al gauw 250 euro. Maar wat is nu precies de drempel voor uw medewerker om niet te komen werken?  Wij vragen ons dit af, maken het bespreekbaar en leggen de verantwoordelijkheid waar deze hoort. Dit leidt tot een reductie van het gemiddelde ziekteverzuim en daar ontzorgen wij u graag in.

Verzuimbegeleiding

” Verzuim is een keuze: samen weer aan het werk. ”
ESJ is als “financial engineer” onder andere gefocust op de beheersingskant van uw werknemersrisico’s. Door samen te werken met Argo Advies maken we het werkgevers een stuk makkelijker.

Het team van Argo Advies durft anders te kijken naar de menselijke kant van u en uw personeel, biedt maatwerk en een proactieve, praktijkgerichte aanpak. Zo nemen ze binnen 24 uur contact op met uw verzuimende medewerker. Zij registreren en bevestigen alle acties zodat er een ‘waterdicht’ dossier wordt opgebouwd. Argo gaat uit van het principe ‘verzuim is een keuze en komt vaak voort uit gedrag’. Alle acties zijn daarom gericht op werkhervatting.

Verzuimprotocol

Als een werknemer ziek is, dan zijn er verschillende stappen die u als werkgever moet doorlopen. In een verzuimprotocol worden deze stappen beschreven. Hier legt u vast wat de verantwoordelijkheden van u en uw werknemers zijn bij ziekte of arbeidsongeschiktheid.  Ook staan hier verschillende regels met betrekking tot o.a. ziekmelding, bereikbaarheid en vakantie in.  Argo Advies helpt u met het opstellen van een verzuimprotocol. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

Uw personeelsadministratie en verzuimdossier in één oogopslag

ESJ heeft een koppeling tot stand gebracht tussen het personeelsadministratiesysteem Nmbrs en het programma Verzuimsignaal waarvan Argo Advies gebruikt maakt. “Ziek” meldingen doet u bij ESJ digitaal in het systeem en de belangrijkste personeelsmutaties hoeft u dus ook alleen aan de salarisprofessionals van ESJ door te geven. Wij zorgen voor de verdere verwerking.

Wij nemen niets zomaar voor lief!

De adviseurs van Argo werken met een model waarin de bedrijfsarts niet leidend is. Zij hebben rechtstreeks contact met u én uw verzuimende medewerker. Op die wijze heeft u advies uit de eerste hand en zonder ruis. De Argo adviseur is de aangewezen persoon om het verzuim van uw medewerker te de-medicaliseren en de arts als het ware ‘aan te sturen’. Ze leggen gevoel in de relatie tussen u als werkgever en uw werknemers maar verliezen de zakelijke doelstellingen daarbij niet uit het oog. De verzuimspecialisten van ESJ zijn hierbij de procesondersteuner en schakelen indien nodig tussen Argo Advies en u als klant.

Kortom; het op de juiste manier aanpakken van de oorzaak van het verzuim zorgt voor een positieve gedragsverandering. Het effect: verlagen van uw financiële risico’s, meer arbeidsvreugde en een betere sfeer binnen het team. En dit leidt weer tot betere prestaties, een positievere werkhouding en uiteindelijk een gezondere organisatie.

Download hier de flyer en lees onze complete arbodienstverlening; alle faciliteiten op een rijtje.

Wilt u weten op welke manier u het ziekteverzuimpercentage met 30 tot 70% kunt verlagen?

Stuur dan een mail naar hrm@esj.nl of neem contact op met Elvira Reichardt of Marloes Beekman
via 088-0320600.

Gerelateerde artikelen

Kies een adviseur bij u in de buurt Neem contact op »

Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Klik hier »×