U heeft ambitieuze plannen en als gevolg daarvan groeit uw bedrijf. Hierdoor gaat ook uw interne organisatie veranderen. U neemt meer personeel aan of heeft juist ander gekwalificeerd personeel nodig. Wij gaan met u het gesprek aan. We inventariseren uw wensen en behoeftes en vertalen dit naar een toekomstbestendig personeelsbeleid.

De volgende vragen komen aan bod:

  • Welke talenten heeft u nodig?

  • Hoe bevorderen we structureel de betrokkenheid van uw medewerkers?

  • Hoe kunnen uw medewerkers duurzaam inzetbaar blijven?

  • Zijn er gevolgen voor de arbeidsvoorwaarden en zo ja, welke?

Met andere woorden, hoe wordt of blijft u een aantrekkelijke werkgever? De volgende zaken kunnen u daarmee helpen.
 

EMPLOYEE JOURNEY

Met behulp van een employee journey krijgt u inzicht in hoe uw medewerkers de werkomgeving en werkomstandigheden ervaren op korte en lange termijn. Samen gaan we na wat er verbeterd kan worden om zo de werkbeleving van uw werknemers te optimaliseren.
 

MEDEWERKERSTEVREDENHEIDSONDERZOEK

Hoe zorgt u ervoor dat uw medewerkers betrokken zijn en blijven? Een medewerkerstevredenheidonderzoek (MTO) biedt u inzicht. Onze adviseurs ondersteunen u bij het opzetten van een MTO, het analyseren van de resultaten en adviseren proactief op eventuele verbeterpunten.
 

HR AUTOMATION

Door een aantal HR processen te automatiseren, ontvangt u data waarop u actief kunt sturen. U ontvangt periodiek een overzicht van de informatie die voor u van belang is. Samen bespreken we de uitkomsten en de eventuele acties die hieruit volgen. Denk aan in- en uitstroom. Heeft u een hoge uitstroom, wat is de oorzaak en wat kunt u hier aan doen?

Daar waar u meer op gevoel vaart, ondersteunt ESJ u met harde cijfers. Dit tezamen maakt duidelijk of veranderingen noodzakelijk zijn en zorgt ervoor dat u weloverwogen beslissingen kunt nemen.
 

INZETTEN OP EEN LEVEN LANG ONTWIKKELEN IN UW ORGANISATIE?

Met de Stimuleringsregeling Leren en Ontwikkelen in het MKB (SLIM) ontvang je maximaal € 24.999 subsidie voor het ontwikkelen en uitvoeren van een leer- en ontwikkeltraject.

LEES MEER OVER DE SLIM-REGELING


Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Direct contact?

Marloes Beekman

Manager HR- en Salarisadvies
Marloes Beekman.png


 

Direct contact?

Iris van Heel.png

Lees meer over HR advies

Werving en selectie

Werving en selectie is een belangrijk onderdeel van het personeelsbeleid. Hoe vindt en selecteert u de juiste kandidaten?

HR-beleid

Als u personeel in dienst heeft, is het verstandig om regels en bepalingen op te nemen in een personeelsreglement.

Dossieropbouw

Een goed personeelsdossier opbouwen is van groot belang. Dan staat u altijd sterk.

Verzuimbegeleiding

De inzetbaarheid van uw medewerkers is een belangrijk onderdeel van uw bedrijfsvoering. ESJ helpt bij verzuimbegeleiding.

Talentmanagement

Wij brengen talent in kaart en koppelen dit aan een succesvolle performance met onze assessmenttool op basis van positieve psychologie.

Ontslag

Wilt u een werknemer ontslaan? Er zijn allerlei regels waar u zich aan moet houden. Weet daarom welke stappen u moet zetten bij een ontslagtraject.

Arbeidsvoorwaarden

Ontwerp een marktconform arbeidsvoorwaardenbeleid, vertaald naar de visie van uw bedrijf.

Arbeidsongeschiktheid

Gezond personeel is van groot belang, maar wat doet u bij arbeidsongeschiktheid? ESJ helpt.