De inzetbaarheid van uw medewerkers is een belangrijk onderdeel van uw bedrijfsvoering. De risico’s van verzuim en arbeidsongeschiktheid liggen steeds meer bij werkgevers. Iedere dag verzuim zorgt voor kosten. Maar wat is nu precies de drempel voor uw medewerker om niet te komen werken? Wij vragen ons dit af, maken het bespreekbaar en leggen de verantwoordelijkheid waar deze hoort. Wij bewaken het proces en kijken of de juiste stappen worden gezet. Dit leidt tot een reductie van het gemiddelde ziekteverzuim en daar ontzorgen wij u graag in.
 

VERZUIMBEGELEIDING

Het HR-team van ESJ kijkt met een objectieve blik naar de menselijke kant van uw personeel, biedt maatwerk en een proactieve, praktijkgerichte aanpak. Zij ondersteunen u bij het gehele verzuimproces, het opstarten van een verbeter- en re-integratietraject en zorgen ervoor dat een ‘waterdicht’ dossier wordt opgebouwd. Wij bewaken het proces en kijken of de juiste stappen worden gezet. De verzuimspecialisten van ESJ zijn hierbij de procesondersteuner en schakelen, indien nodig, tussen de arbodienst en u als klant.
 

VERZUIMPROTOCOL

Als een werknemer ziek is, dan zijn er verschillende stappen die u als werkgever moet doorlopen. In een verzuimprotocol worden deze stappen beschreven. Hier legt u vast wat de verantwoordelijkheden zijn van u en uw werknemers bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. Ook staan hier verschillende regels in met betrekking tot onder andere ziekmelding, bereikbaarheid en vakantie. ESJ helpt u met het opstellen van een verzuimprotocol. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.
 

ESJ SALARIS EN HR ONLINE

In ESJ Salaris en HR Online komen alle salaris en HR-zaken samen in één omgeving. Dit systeem zorgt ervoor dat een aantal HR processen automatisch in gang wordt gezet, bijvoorbeeld na een eerste ziekmelding. U weet dan altijd wat de status van een ziekmelding is en u heeft een goed inzicht in het verzuim binnen uw organisatie. ESJ analyseert deze data en bespreekt met u welke stappen u kunt nemen om het verzuim terug te dringen.

Wilt u meer weten over ESJ Salaris en HR online? Neem dan contact met ons op, onze specialisten helpen u graag!

Lees meer over HR advies

Werving en selectie

Werving en selectie is een belangrijk onderdeel van het personeelsbeleid. Hoe vindt en selecteert u de juiste kandidaten?

Organisatieadvies

Houd uw organisatie en personeel in topvorm door u te richten op de ontwikkeling en het welzijn van uw werknemers.

HR-beleid

Als u personeel in dienst heeft, is het verstandig om regels en bepalingen op te nemen in een personeelsreglement.

Dossieropbouw

Een goed personeelsdossier opbouwen is van groot belang. Dan staat u altijd sterk.

Talentmanagement

Wij brengen talent in kaart en koppelen dit aan een succesvolle performance met onze assessmenttool op basis van positieve psychologie.

Ontslag

Wilt u een werknemer ontslaan? Er zijn allerlei regels waar u zich aan moet houden. Weet daarom welke stappen u moet zetten bij een ontslagtraject.

Arbeidsvoorwaarden

Ontwerp een marktconform arbeidsvoorwaardenbeleid, vertaald naar de visie van uw bedrijf.

Arbeidsongeschiktheid

Gezond personeel is van groot belang, maar wat doet u bij arbeidsongeschiktheid? ESJ helpt.