We maken op deze website gebruik van cookies. Wilt u weten wat dat betekent voor uw privacy?
Lees dan onze Privacy- en cookieverklaring. Klik hier voor een opt-out van Google Analytics op deze website.
Akkoord »

Menu Inloggen Mijn ESJ

Innovatiebox levert belastingbesparing op

Belastingbesparing met innovatiebox

Kennis wordt steeds belangrijker. Met de invoering van de “innovatiebox” wil de Nederlandse overheid actief kennis en ontwikkeling stimuleren. Voorheen was deze regeling in de Wet op de Vennootschapbelasting alleen bruikbaar voor kennisontwikkeling waarvoor een octrooi of kwekersrecht kon worden aangevraagd.

Innovatiebox: betaal slechts 5% vennootschapsbelasting over een goed idee

Sinds januari 2010 is de regeling aangepast en “innovatiebox” gedoopt, als opvolger van de octrooibox. Naast de regeling voor octrooi en kwekersrecht, is het nu ook mogelijk om met een zogenoemde S&O-verklaring gebruik te maken van deze regeling. Door deze versoepelingen kan de “innovatiebox” in veel meer situaties worden gebruikt. Innoveren is fiscaal aantrekkelijk. Opbrengsten die onder de innovatiebox vallen zijn effectief slechts belast tegen 5% in plaats van 25% vennootschapsbelasting.

Klik hier om meer te lezen over de innovatiebox en de S&O-verklaring.

Van idee naar product

Bent u MKB ondernemer en ontwikkelt uw personeel producten? Bent u bezig met het optimaliseren van bedrijfsprocessen of de ontwikkeling van software? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor subsidies of fiscale tegemoetkomingen. De Innovatiedesk is graag behulpzaam bij het ondersteunen van innoverende ondernemingen. Innovatie zit overal! Wat voor u vanzelfsprekend lijkt, kan technisch vernieuwend zijn en dus in aanmerking komen voor financiële ondersteuning. De Nederlandse overheid stimuleert MKB ondernemers als het gaat om duurzaamheid, innovatie en internationaal ondernemen zodat Nederland als kennisland op de kaart blijft!

Meer weten over duurzaam ondernemen? Klik hier om onze themapagina te bekijken.

Tot slot

Heeft u vragen over uw persoonlijke situatie? De accountants en belastingadviseurs van ESJ helpen u graag verder. Neem contact op met een van onze vestigingen bij u in de buurt:
Breda
Zwijndrecht
Oosterhout

Gerelateerde artikelen

Kies een adviseur bij u in de buurt Neem contact op »

Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Klik hier »×