BELASTINGADVIES

Onze belastingadviseurs volgen de actualiteiten op de voet en zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de belastingtechnische aspecten van wet- en regelgeving, zowel in binnen- als buitenland. Of het nu gaat om uw persoonlijke financiële situatie of om uw zakelijke activiteiten: in onze dienstverlening en belastingadvies leggen wij de lat hoog.
 

PERSOONLIJK EN ZAKELIJK BELASTING ADVIES

Als ondernemer raken uw persoonlijke en zakelijke financiën al snel met elkaar verweven. Hoewel u waarschijnlijk de persoonlijke en zakelijke rekeningen apart beheert, kijkt de belastingdienst uiteindelijk naar het totaalplaatje van uw inkomen en vermogen. U wordt als ondernemer vaak geconfronteerd met complexe beslissingen, die grote financiële en fiscale consequenties kunnen hebben. Denk hierbij aan het regelen van uw pensioenvoorziening, een huwelijk of echtscheiding, schenken of erven, enzovoort. Bij al deze situaties heeft uw beslissing niet alleen gevolgen op privégebied, maar ook voor uw onderneming. Andersom hebben de keuzes die u maakt binnen een onderneming weer impact op uw persoonlijke financiën. Dit is afhankelijk van de fase waarin uw onderneming zich bevindt. Denk bij het oprichten van een onderneming aan de rechtsvorm die u kiest. Dit heeft grote impact op de risico’s die u op privévlak loopt, ook op fiscaal gebied.

ESJ staat u bij met onafhankelijk belastingadvies tijdens alle fasen van uw ondernemerschap. Samen zorgen we dat u zakelijk en privé alles goed op orde heeft, zodat u de juiste keuzes kunt maken. Als u werkt met ESJ, weet u zeker dat u advies ontvangt van een ervaren MKB belastingadviseur. Wij kunnen u om te beginnen ondersteunen met het maken van een persoonlijke financiële planning om de zaken goed in beeld te krijgen. Dit zorgt voor overzicht én geeft inzicht in uw financiële situatie. Dankzij ons belastingadviesbureau krijgt u meer inzicht in hoe u uw situatie optimaal kunt inrichten. Dit stelt u in staat om goed onderbouwde keuzes te maken.

Lees meer over wat ESJ voor u kan betekenen op onze themapagina ondernemen & privé.
 

BELASTINGADVIES VOOR BINNEN- EN BUITENLANDSE ACTIVITEITEN

Belastingadvies is voor veel ondernemers een essentiële en waardevolle dienstverlening bij het runnen van hun bedrijf. De fiscale wetten en regels zijn complex. Daar komt bij dat de regels over landgrenzen anders zijn, waarbij het ook nog uitmaakt of u binnen of buiten de Europese Unie opereert. De MKB belastingadviseurs van ESJ volgen de actuele ontwikkelingen op het gebied van fiscale wet- en regelgeving op de voet. Onze experts kunnen u voorzien van belastingadvies voor zowel uw binnen- als buitenlandse activiteiten.
 

DE KWALITEIT VAN ONZE DIENSTVERLENING

De kwaliteit van onze dienstverlening staat bij ons voorop. Als belastingplichtige moet u erop kunnen rekenen dat uw belastingadviseur verstand van zaken heeft. Onze experts kennen alle ins en outs op het gebied van belastingadvies. Zo weet u zeker dat u in fiscaal opzicht de meest optimale situatie voor uzelf creëert. ESJ is een belastingadviesbureau én een erkend RB Kantoor. Het RB is met ruim 7.500 leden dé beroepsvereniging van belastingadviseurs voor het MKB en waarborgt de kwaliteit voor u als ondernemer. Alle leden van het RB zijn namelijk gebonden aan het Reglement Tuchtrechtspraak. Daarnaast is ESJ aangesloten bij De Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB). De NOB is de beroepsvereniging van universitair opgeleide belastingadviseurs in Nederland.
 

BELASTINGADVIES OP MAAT

Wij staan klaar om u volledig te begeleiden bij de belangrijke keuzes die u voor uzelf en uw onderneming moet maken. Onze toegewijde adviseurs geloven sterk in persoonlijk contact, omdat we begrijpen dat uw zakelijke situatie uniek is. Daarom wordt u ondersteund door een MKB-belastingadviseur die uw situatie van A tot Z kent, zodat we u advies op maat kunnen bieden dat naadloos aansluit bij uw specifieke behoeften en doelen.

Wij streven ernaar om een langdurige en vertrouwde zakelijke relatie met u op te bouwen. Of u nu advies nodig heeft over belastingzaken, financiële planning, investeringsbeslissingen of andere zakelijke vraagstukken, wij zijn er om u te begeleiden en te ondersteunen.

Neem contact op

*
*
*
*
*

Lees meer over belastingadvies

Transfer pricing

Ondernemingen moeten transparanter worden richting de fiscus. De transfer pricing wetgeving heeft hierbij een belangrijke rol.

Minder belasting betalen

Er zijn voor zowel uw vennootschap als voor uzelf mogelijkheden om de belastingdruk te verlichten en zelfs grotendeels weg te nemen.

Internationaal ondernemen

In het buitenland liggen vele kansen en mogelijkheden voor bedrijven. ESJ is er voor ondernemers die internationaal zaken doen.

Bedrijfspand: zakelijk of privé?

Bij de aanschaf van een bedrijfspand krijgt u met verschillende fiscale en juridische aspecten te maken. We zetten er een aantal op een rij.

Doing Business in the Netherlands

Speciaal voor buitenlandse ondernemers die van plan zijn om zich in Nederland te vestigen, heeft ESJ een Engelstalige brochure ontwikkeld.

Zakendoen met het buitenland

Bent u op zoek naar nieuwe afzetmarkten voor uw producten of diensten? Bereid dit dan goed voor!

Ruim baan voor ondernemende ANBI's

Voor stichtingen en verenigingen die een algemeen maatschappelijk of sociaal belang nastreven, kent de vennootschapsbelasting een winstvrijstelling.

Belastingbesparing met innovatiebox

Bekijk of u als MKB ondernemer in aanmerking komt voor subsidies of fiscale tegemoetkomingen.

Onze andere diensten

Accountancy

Om de juiste keuzes voor uw onderneming te maken, is inzicht in de cijfers en financiën belangrijk. U zoekt een accountant die weet wat u bezighoudt en met u meedenkt als u beslissingen moet nemen. Bij ESJ bent u aan het juiste adres.

Belastingadvies

ESJ helpt bij al uw vragen op het gebied van belastingen en fiscaal advies. Of het nu gaat om uw persoonlijke financiële situatie of om binnenlandse- of buitenlandse activiteiten; in onze advisering en dienstverlening leggen wij de lat hoog.

Audit

ESJ Audit verzorgt wettelijke controleopdrachten voor middelgrote ondernemingen, zowel nationaal als internationaal. Daarnaast bieden we verschillende mogelijkheden bij het ondersteunen van uw bedrijfsvoering.

Corporate Finance

Ons team van toegewijde en enthousiaste adviseurs staat klaar om u te adviseren en optimaal te begeleiden. Samen met u vinden we de oplossing die het best past bij uw onderneming, maar ook bij uw levensfase en levensstijl.

HR- en Salarisadvies

Tevreden personeel zorgt voor tevreden klanten en verhoogt uw rendement. De HR professionals van ESJ ondersteunen u graag bij al uw personele vraagstukken.

Overige diensten

Onze specialisten helpen u ook graag met deze diensten!