In het buitenland liggen vele kansen en mogelijkheden voor bedrijven. Doet u al jarenlang zaken over de grens of bent u zich nog aan het oriënteren? ESJ is er speciaal voor ondernemers die internationaal zaken doen. De belastingadviseurs van ESJ begeleiden u bij het realiseren van uw internationale plannen.
 

GA GOED VOORBEREID VAN START

Of het nu gaat om import, export of het openen van een vestiging in het buitenland, alles start met een goede voorbereiding. Onze specialisten zijn op de hoogte van de actuele (internationale) wet- en regelgeving en weten hoe u risico’s kunt vermijden. Lees alvast ons artikel 'zakendoen met het buitenland' voor meer informatie.
 

INTERNATIONAAL ADVIES

U wilt een vestiging openen in het buitenland. Hoe zit het met de lokale regelgeving voor uw branche? Welk btw-tarief moet u hanteren? En zo zijn er nog veel meer vragen die vantevoren beantwoord moeten worden. ESJ is aangesloten bij Allinial Global, een toonaangevende internationale associatie op het gebied van internationaal ondernemen, audit & assurance, belastingadvies en corporate finance. Wanneer u over de grens gaat ondernemen, profiteert u dus van onze lokale kennis in de belangrijkste internationale markten.

Voor al uw vragen op het gebied van expat services, transfer pricinginternationale auditsgrensoverschrijdende btw, financiering etc. kunt u terecht bij het Tax Corporate team van ESJ.
 

VERMOGENSPLANNING

Ook voor al uw vragen over internationale vermogensplanning, emigratie of de aankoop van een tweede woning in het buitenland, kunt u een beroep doen op ESJ.

 

 

Lees meer over belastingadvies

Transfer pricing

Ondernemingen moeten transparanter worden richting de fiscus. De transfer pricing wetgeving heeft hierbij een belangrijke rol.

Minder belasting betalen

Er zijn voor zowel uw vennootschap als voor uzelf mogelijkheden om de belastingdruk te verlichten en zelfs grotendeels weg te nemen.

Bedrijfspand: zakelijk of privé?

Bij de aanschaf van een bedrijfspand krijgt u met verschillende fiscale en juridische aspecten te maken. We zetten er een aantal op een rij.

Doing Business in the Netherlands

Speciaal voor buitenlandse ondernemers die van plan zijn om zich in Nederland te vestigen, heeft ESJ een Engelstalige brochure ontwikkeld.

Zakendoen met het buitenland

Bent u op zoek naar nieuwe afzetmarkten voor uw producten of diensten? Bereid dit dan goed voor!

Ruim baan voor ondernemende ANBI's

Voor stichtingen en verenigingen die een algemeen maatschappelijk of sociaal belang nastreven, kent de vennootschapsbelasting een winstvrijstelling.

Belastingbesparing met innovatiebox

Bekijk of u als MKB ondernemer in aanmerking komt voor subsidies of fiscale tegemoetkomingen.