Kunt u op vakantie zonder zorgen om uw onderneming? Weet u zeker dat in uw bedrijf geen onregelmatigheden voorkomen? Is het antwoord op (een van) deze vragen NEE? Dan bevelen wij u van harte onze scan aan. De Beheersscan van ESJ Audit richt zich op de risico’s die u als ondernemer loopt.
 
ONZE AANPAK

Bij het controleren van verantwoordingen hanteren we een risicogerichte controleaanpak. Dit houdt in dat de nadruk van onze controle ligt op die processen/stromen/posten, waarbij de kans op fouten groot is. Aan de hand van onze risicoanalyse gaan wij het gesprek met u aan. Daarnaast spreken we met een aantal sleutelfiguren binnen uw onderneming en nemen wij de procesbeschrijvingen door.

Het resultaat van onze scan is geen dik rapport met formaliteiten, maar ons overzicht met stoplichten. In onderstaand voorbeeld treft u een aantal issues aan die vaak voorkomen. De kleur geeft de urgentie van de opmerking aan.

De beheersscan is bij uitstek zinvol voor ondernemingen die snel groeien en (nog) niet controleplichtig zijn. De nadruk bij de eerste scan ligt op automatisering. Onze ervaring is dat veel ondernemers de risico’s rondom hun automatiseringsomgeving onderschatten.

De audit specialisten van ESJ gaan graag, geheel vrijblijvend, met u het gesprek aan om na te gaan of een dergelijke scan voor u van toegevoegde waarde is.
 

ESJ BEHEERSSCAN

beheersscan.jpg

 

BRENG RISICO’S IN KAART

Wilt u weten wat de beheersscan uw organisatie kan bieden, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en een heldere offerte.

Meer weten?

 

Already verified you are human.
Moment geduld...