FILIAALVERGELIJKING

Zeker in de retail zijn er bedrijven met vestigingen die positief en negatief afwijken. Een goede filiaalvergelijking kan helpen om de oorzaken hiervan in kaart te brengen. Als deze bekend zijn, hoeft het soms geen probleem te zijn dat een filiaal minder presteert. Er kunnen echter ook factoren meespelen, waarvan het wel belangrijk is deze te ondervangen. De ondernemer kan dan de bedrijfsvoering aanpassen.

Een audit is voor de filiaalmanagers bovendien een extra stimulans, zo heeft Eric Biemans RA van ESJ Audit ervaren. “Bedrijven denken vaak dat hun medewerkers de komst van de accountant als last zien, maar dat is helemaal niet zo. Zeker de goede medewerkers zijn blij met hun komst, omdat hun bijdrage dan zichtbaar wordt. Niets frustreert meer dan een collega die de kantjes er vanaf loopt zonder dat dit zichtbaar is voor de directie. Een audit motiveert nog meer om de zaken helemaal in orde te hebben.  Verantwoording afleggen aan een ander is juist een recht, maar wordt jammer genoeg vaak gezien als een plicht. Bovendien moeten bedrijven een audit niet zien als een gebrek aan vertrouwen naar de medewerkers. Vertrouwen hebben is goed, maar controle is nu eenmaal beter.”
 

PRE-AUDIT

Wordt de accountantscontrole door een andere (big four) accountant uitgevoerd, bijvoorbeeld omdat de moedermaatschappij dat voorschrijft? Ook dan kunt u een beroep doen op de accountants van ESJ Audit. We ondersteunen u bij de voorbereiding en zorgen ervoor dat u controleklaar bent. Met onze scherpe tarieven levert een pre-audit met ESJ een flinke kostenbesparing op.
 

SUBSIDIECONTROLE EN -ADMINISTRATIE

Een subsidieadministratie vergt kennis, tijd en inzicht. U wilt niet dat achteraf blijkt dat de kosten voor het voeren van de projectadministratie hoger zijn dan de baten. U zit zeker niet te wachten op het terugbetalen van subsidie. Door- al voorafgaand aan de aanvraag- ESJ Audit in te schakelen weet u zeker dat uw subsidieaanvraag loont.
 

ASSURANCE

De audit specialisten van ESJ zijn er voor elk vraagstuk waarbij de onafhankelijke en deskundige expertise van een assurance accountant is vereist. Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en hoor wat we voor uw organisatie kunnen betekenen.

Meer weten?

 

Already verified you are human.
Moment geduld...