Kennis wordt steeds belangrijker. Met de zogenaamde innovatiebox wil de Nederlandse overheid actief kennis en ontwikkeling stimuleren.

 
INNOVATIEBOX: BETAAL SLECHTS 5% VENNOOTSCHAPSBELASTING OVER EEN GOED IDEE

De innovatiebox  is de opvolger van de octrooibox. Naast de regeling voor octrooi en kwekersrecht is het mogelijk om met een zogenoemde S&O-verklaring gebruik te maken van deze regeling. Door deze versoepelingen kan de innovatiebox in veel meer situaties worden gebruikt. Innoveren is fiscaal aantrekkelijk. Opbrengsten die onder de innovatiebox vallen, zijn belast met slechts 5% in plaats van 25% vennootschapsbelasting.
 

VAN IDEE NAAR PRODUCT

Bent u MKB ondernemer en ontwikkelt uw personeel producten? Bent u bezig met het optimaliseren van bedrijfsprocessen of de ontwikkeling van software? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor subsidies of fiscale tegemoetkomingen. De Innovatiedesk is graag behulpzaam bij het ondersteunen van innoverende ondernemingen. Innovatie zit overal! Wat voor u vanzelfsprekend lijkt, kan technisch vernieuwend zijn en dus in aanmerking komen voor financiële ondersteuning. De Nederlandse overheid stimuleert MKB ondernemers als het gaat om duurzaamheid, innovatie en internationaal ondernemen. Hierdoor blijft Nederland als kennisland op de kaart!

Meer weten over duurzaam ondernemen? Klik hier om onze themapagina te bekijken.

Heeft u vragen over dit onderwerp ? De accountants en belastingadviseurs van ESJ helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op

Direct persoonlijk advies?

Marco van Dijk
Marco van Dijk

Belastingadviseur

Stuur Marco een email

Bel Marco via +31 6 59829754

Lees meer over

Loading...

Rekentool Box 3 heffing

Bereken met deze rekentool uw vermogensrendementsheffing (belasting over vermogen in box 3).

Transfer pricing

Ondernemingen moeten transparanter worden richting de fiscus. De transfer pricing wetgeving heeft hierbij een belangrijke rol.

Minder belasting betalen

Er zijn voor zowel uw vennootschap als voor uzelf mogelijkheden om de belastingdruk te verlichten en zelfs grotendeels weg te nemen.

Internationaal ondernemen

In het buitenland liggen vele kansen en mogelijkheden voor bedrijven. ESJ is er voor ondernemers die internationaal zaken doen.

Bedrijfspand: zakelijk of privé?

Bij de aanschaf van een bedrijfspand krijgt u met verschillende fiscale en juridische aspecten te maken. We zetten er een aantal op een rij.

Doing Business in the Netherlands

Speciaal voor buitenlandse ondernemers die van plan zijn om zich in Nederland te vestigen, heeft ESJ een Engelstalige brochure ontwikkeld.

Zakendoen met het buitenland

Bent u op zoek naar nieuwe afzetmarkten voor uw producten of diensten? Bereid dit dan goed voor!

Ruim baan voor ondernemende ANBI's

Voor stichtingen en verenigingen die een algemeen maatschappelijk of sociaal belang nastreven, kent de vennootschapsbelasting een winstvrijstelling.

Belastingbesparing met innovatiebox

Bekijk of u als MKB ondernemer in aanmerking komt voor subsidies of fiscale tegemoetkomingen.

Concernregeling vennootschapsbelasting

Het huidige fiscale-eenheidsregime vennootschapsbelasting is niet EU-proof en daarom wil de staatssecretaris van Financien een nieuwe concernregeling invoeren.

Toon meer informatie

Toon minder informatie