Kennis wordt steeds belangrijker. Met de zogenaamde innovatiebox wil de Nederlandse overheid actief kennis en ontwikkeling stimuleren.
 

INNOVATIEBOX: BETAAL SLECHTS 9% VENNOOTSCHAPSBELASTING OVER EEN GOED IDEE

De innovatiebox  is de opvolger van de octrooibox. Naast de regeling voor octrooi en kwekersrecht is het mogelijk om met een zogenoemde S&O-verklaring gebruik te maken van deze regeling. Door deze versoepelingen kan de innovatiebox in veel meer situaties worden gebruikt. Innoveren is fiscaal aantrekkelijk. Opbrengsten die onder de innovatiebox vallen, zijn belast met slechts 9% (2023) in plaats van 25,8% (2023) vennootschapsbelasting.
 

VAN IDEE NAAR PRODUCT

Bent u MKB ondernemer en ontwikkelt uw personeel producten? Bent u bezig met het optimaliseren van bedrijfsprocessen of de ontwikkeling van software? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor subsidies of fiscale tegemoetkomingen. De Innovatiedesk is graag behulpzaam bij het ondersteunen van innoverende ondernemingen. Innovatie zit overal! Wat voor u vanzelfsprekend lijkt, kan technisch vernieuwend zijn en dus in aanmerking komen voor financiële ondersteuning. De Nederlandse overheid stimuleert MKB ondernemers als het gaat om duurzaamheid, innovatie en internationaal ondernemen. Hierdoor blijft Nederland als kennisland op de kaart!

Meer weten over duurzaam ondernemen? Klik hier om onze themapagina te bekijken.

Heeft u vragen over dit onderwerp ? De accountants en belastingadviseurs van ESJ helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op

Direct persoonlijk advies?

Marco van Dijk
Marco van Dijk

Belastingadviseur

Stuur Marco een email

Bel Marco via +31 6 59829754