Ondernemingen moeten transparanter worden richting de fiscus. De transfer pricing wetgeving heeft hierbij een belangrijke rol en speelt bij ondernemingen die onderling cross border activiteiten verrichten. Het is belangrijk dat deze interne vergoedingen at arm’s length zijn. Met andere woorden, de vergoeding dient marktconform zijn.
 

Enkele vragen die van belang zijn bij transfer pricing:

  • Welke entiteit draagt het ondernemersrisico?
  • Is de beloning voor de laag risico entiteiten marktconform?
  • Bij welke entiteit ligt het voorraadrisico?
  • Stromen er royalty’s door de structuur?
  • Worden overheadkosten intern doorbelast?

Bovenstaande vragen vereisen professionele onderbouwing. De specialisten van ESJ kunnen u hiermee helpen.
 

STAPPENPLAN
Stap 1

Bepalen welke documentatie voor u formeel verplicht is.
Wanneer uw onderneming een groepsomzet heeft van € 50 miljoen of meer, dan zal uitgebreide transfer pricing documentatie verplicht zijn. Wanneer een onderneming een groepsomzet heeft van minder dan € 50 miljoen, is minder uitgebreide documentatie vereist.

Stap 2

Opstellen van een functionele en risico analyse. Onze transfer pricing specialisten brengen samen met u de functies en bijbehorende risico’s in kaart.

Stap 3

Nagaan welke beloningssystematiek het meest passend is bij uw onderneming. Afhankelijk van de functionele/ risico analyse zal er eventueel een benchmarkstudie gedaan worden.

Stap 4

De laatste stap is om bovenstaande informatie in het lokale- en het groepsdossier vast te leggen. Onze transfer pricing specialisten beoordelen vervolgens in welke mate uw onderneming voldoet aan de wettelijke eisen.
 

BENEFITS

Naast het feit dat uw onderneming in control is voor de wettelijke transfer pricing verplichtingen, levert het ook een hernieuwd inzicht in uw organisatie op.  Waar zitten bijvoorbeeld bepaalde risico’s en kunnen deze geherstructureerd worden?

Heeft u vragen over transfer pricing? Neem dan contact op met onze specialist Youri Roks.

Direct persoonlijk advies?