De inzetbaarheid van uw medewerkers is een belangrijk onderdeel van uw bedrijfsvoering. De risico’s van verzuim en arbeidsongeschiktheid liggen steeds meer bij werkgevers. Iedere dag verzuim zorgt voor kosten. Maar wat is nu precies de drempel voor uw medewerker om niet te komen werken? Wij vragen ons dit af, maken het bespreekbaar en leggen de verantwoordelijkheid waar deze hoort. Wij bewaken het proces en kijken of de juiste stappen worden gezet. Dit leidt tot een reductie van het gemiddelde ziekteverzuim en daar ontzorgen wij u graag in.
 

Verzuimbegeleiding

Het HR-team van ESJ kijkt met een objectieve blik naar de menselijke kant van uw personeel, biedt maatwerk en een proactieve, praktijkgerichte aanpak. Zij ondersteunen u bij het gehele verzuimproces, het opstarten van een verbeter- en re-integratietraject en zorgen ervoor dat een ‘waterdicht’ dossier wordt opgebouwd. Wij bewaken het proces en kijken of de juiste stappen worden gezet. De verzuimspecialisten van ESJ zijn hierbij de procesondersteuner en schakelen, indien nodig, tussen de arbodienst en u als klant.
 

Verzuimprotocol

Als een werknemer ziek is, dan zijn er verschillende stappen die u als werkgever moet doorlopen. In een verzuimprotocol worden deze stappen beschreven. Hier legt u vast wat de verantwoordelijkheden zijn van u en uw werknemers bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. Ook staan hier verschillende regels in met betrekking tot onder andere ziekmelding, bereikbaarheid en vakantie. ESJ helpt u met het opstellen van een verzuimprotocol. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.
 

ESJ Salaris en HR Online

In ESJ Salaris en HR Online komen alle salaris en HR-zaken samen in één omgeving. Dit systeem zorgt ervoor dat een aantal HR processen automatisch in gang wordt gezet, bijvoorbeeld na een eerste ziekmelding. U weet dan altijd wat de status van een ziekmelding is en u heeft een goed inzicht in het verzuim binnen uw organisatie. ESJ analyseert deze data en bespreekt met u welke stappen u kunt nemen om het verzuim terug te dringen.

Wilt u meer weten over ESJ Salaris en HR online? We houden het graag overzichtelijk voor u. Daarom hebben wij 3 pakketten voor u samengesteld. U ziet in één oogopslag welk pakket het beste bij u en uw organisatie past. Van salarisadministratie en integraties met pensioenfondsen tot digitale dossiers en arbeidsrechtelijk advies. En als uw organisatie groeit, groeien wij met u mee.

Niet zeker welk abonnement bij u past? Doe dan de HR Check!

Direct persoonlijk advies?

Direct persoonlijk advies?