De inzetbaarheid van uw medewerkers is een belangrijk onderdeel van uw bedrijfsvoering. De risico’s van verzuim en arbeidsongeschiktheid liggen steeds meer bij werkgevers. Een dag verzuim kost u al gauw 250 euro. Maar wat is nu precies de drempel voor uw medewerker om niet te komen werken?  Wij vragen ons dit af, maken het bespreekbaar en leggen de verantwoordelijkheid waar deze hoort. Dit leidt tot een reductie van het gemiddelde ziekteverzuim en daar ontzorgen wij u graag in.
 

VERZUIMBEGELEIDING

” Verzuim is een keuze: samen weer aan het werk. ”

ESJ is als financial engineer gefocust op het beheersen van uw werknemersrisico’s. Door samen te werken met Argo Advies maken we het werkgevers een stuk gemakkelijker.

Het team van Argo Advies durft anders te kijken naar de menselijke kant van uzelf en uw personeel, biedt maatwerk en een proactieve, praktijkgerichte aanpak. Zo nemen ze binnen 24 uur contact op met uw verzuimende medewerker. Zij registreren en bevestigen alle acties, zodat er een ‘waterdicht’ dossier wordt opgebouwd. Argo gaat uit van het principe ‘verzuim is een keuze en komt vaak voort uit gedrag’. Alle acties zijn daarom gericht op werkhervatting.
 

VERZUIMPROTOCOL

Als een werknemer ziek is, dan zijn er verschillende stappen die u als werkgever moet doorlopen. In een verzuimprotocol worden deze stappen beschreven. Hier legt u vast wat de verantwoordelijkheden zijn van u en uw werknemers bij ziekte of arbeidsongeschiktheid.  Ook staan hier verschillende regels met betrekking tot o.a. ziekmelding, bereikbaarheid en vakantie in.  Argo Advies helpt u met het opstellen van een verzuimprotocol. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.
 

UW PERSONEELSADMINISTRATIE EN VERZUIMDOSSIER IN ÉÉN OOGOPSLAG

ESJ heeft een koppeling tot stand gebracht tussen het personeelsadministratiesysteem Nmbrs en het programma Verzuimsignaal waarvan Argo Advies gebruikt maakt.  U meldt een medewerker digitaal ziek in het systeem bij ESJ en de belangrijkste personeelsmutaties hoeft u alleen maar aan de salarisprofessionals van ESJ door te geven. Wij zorgen voor de verdere verwerking.
 

WIJ NEMEN NIETS vooR LIEF!

De adviseurs van Argo werken met een model waarin de bedrijfsarts niet leidend is. Zij hebben rechtstreeks contact met u én uw verzuimende medewerker. Op die wijze heeft u advies uit de eerste hand en zonder ruis op de lijn. De Argo adviseur is de aangewezen persoon om het verzuim van uw medewerker te de-medicaliseren en de arts als het ware ‘aan te sturen’. Ze leggen gevoel in de relatie tussen u als werkgever en uw werknemers, maar verliezen de zakelijke doelstellingen daarbij niet uit het oog. De verzuimspecialisten van ESJ zijn hierbij de procesondersteuner en schakelen indien nodig tussen Argo Advies en u als klant.

Kortom, het op de juiste manier aanpakken van de oorzaak van het verzuim zorgt voor een positieve gedragsverandering. Het effect: verlagen van uw financiële risico’s, meer arbeidsvreugde en een betere sfeer binnen het team. En dit leidt weer tot betere prestaties, een positievere werkhouding en uiteindelijk een gezondere organisatie.

Download hier de flyer over onze arbodienstverlening
 

Meer informatie

Wilt u weten op welke manier u het ziekteverzuimpercentage met 30 tot 70% kunt verlagen? Neem dan contact met ons op.

Meer weten?

 

Already verified you are human.
Moment geduld...
Marloes Beekman
Marloes Beekman

HR manager

marloes.beekman@esj.nl

+31 88 0320 717