We maken op deze website gebruik van cookies. Wilt u weten wat dat betekent voor uw privacy?
Lees dan onze Privacy- en cookieverklaring. Klik hier voor een opt-out van Google Analytics op deze website.
Akkoord »

Menu Inloggen Mijn ESJ

Hoe verbeter ik mijn rendement?

Geven mijn cijfers echt aan hoe het met mijn bedrijf gaat?

Omzet, marge en bedrijfskosten bepalen uw resultaat en dus uw inkomen. Verkoopprijzen staan onder druk. Het behalen van gewenst rendement (inkomen) is niet altijd even eenvoudig.

De financiele administratie is een belangrijke bron voor het opmaken van management informatie. Voorwaarde is dat de administratie goed en up to date is. Vaak is er een time lag in het beschikbaar komen van die informatie en de periode waarop zij betrekking heeft. Bovendien dienen de cijfers geanalyseerd te worden. Dat kan weer leiden tot allerlei verschillende interpretaties. Bijsturen wordt daardoor te laat opgestart met alle gevolgen van dien.

Kritische prestatie indicatoren (KPI’s) geven u de mogelijkheid om een actueel inzicht te krijgen in de stand van zaken binnen uw onderneming.
KPI’s zijn kengetallen, die dagelijks of wekelijks beschikbaar komen en die voor het rendement van uw bedrijf belangrijke indicatoren zijn. Deze KPI’s worden in goed overleg met u geselecteerd. De informatiestroom wordt zodanig ingericht dat deze kengetallen tijdig en betrouwbaar beschikbaar komen.

U ziet dagelijks of wekelijks of bepaalde processen binnen uw bedrijf lopen, zoals u gepland heeft. De uitkomst van uw financiele administratie is dan geen verrassing meer voor u, maar een bevestiging van wat uw KPI’s al gesignaleerd hebben.

Gerelateerde artikelen

Kies een adviseur bij u in de buurt Neem contact op »

Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Klik hier »×