Steeds vaker vragen banken, belastingdienst en Kamer van Koophandel om uw financiële rapportage volgens SBR methodiek aan te leveren. 
 

WAT IS SBR?

SBR staat voor Standard Business Reporting en is bedoeld als platform om gegevens tussen en met diverse instanties efficiënter uit te wisselen. In feite betekent SBR een voorgeschreven wijze van rapporteren, een zogenaamde taxonomie, die universeel is.

Zo gebruikt de Belastingdienst SBR al een paar jaar voor het indienen van aangiften inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en btw. Daarnaast is het voor ondernemingen verplicht om de publicatiestukken in SBR-formaat op te maken en in te dienen bij de Kamer van Koophandel. 
 

DE VOORDELEN VAN SBR
  • Eenvoudig en sneller informatie aanleveren bij uw bank, maar ook bij CBS, KvK en Belastingdienst
  • Minder administratieve lasten en daardoor op termijn minder accountantskosten
  • Eerder duidelijkheid over uw kredietaanvraag
  • Gunstigere voorwaarden bij de bank bij het gebruik van SBR
     
WAT BIEDT ESJ

ESJ gebruikt aangiftesoftware die SBR-proof is en waarmee al geruime tijd alle aangiften worden ingediend bij de Belastingdienst. Om de betrouwbaarheid van de financiële informatie volgens het SBR format te garanderen, zijn verschillende aspecten van belang. Of u nu informatieverschaffer, gebruiker van informatie, softwareleverancier of regelgever bent, iedereen heeft hierin zijn eigen rol, taken en verantwoordelijkheden. De accountants van ESJ informeren u graag nader over de toegevoegde waarde die SBR Rapportage voor uw organisatie kan hebben. Of neem contact met ons op.

Meer weten?

 

Already verified you are human.
Moment geduld...