GEVEN MIJN CIJFERS ECHT AAN HOE HET MET MIJN BEDRIJF GAAT?

Omzet, marge en bedrijfskosten bepalen uw resultaat en dus uw inkomen. Verkoopprijzen staan onder druk. Het behalen van gewenst rendement (inkomen) is niet altijd even eenvoudig.

De financiële administratie is een belangrijke bron voor het opmaken van managementinformatie. Voorwaarde is dat de administratie goed en up to date is. Vaak is er een time lag in het beschikbaar komen van die informatie en de periode waarop zij betrekking heeft. Bovendien moeten de cijfers geanalyseerd worden. Dat kan weer leiden tot allerlei verschillende interpretaties. Bijsturen wordt daardoor te laat opgestart met alle gevolgen van dien.

Kritische prestatie indicatoren (KPI’s) geven u de mogelijkheid om een actueel inzicht te krijgen in de stand van zaken binnen uw onderneming. KPI’s zijn kengetallen, die dagelijks of wekelijks beschikbaar komen en die voor het rendement van uw bedrijf belangrijke indicatoren zijn. Deze KPI’s worden in goed overleg met u geselecteerd. De informatiestroom wordt zodanig ingericht dat deze kengetallen tijdig en betrouwbaar beschikbaar komen.

U ziet dagelijks of wekelijks hoe bepaalde processen binnen uw bedrijf lopen. De uitkomst van uw financiële administratie is dan geen verrassing meer voor u, maar een bevestiging van wat uw KPI’s al gesignaleerd hebben. Advies over uw persoonlijke situatie? Neem contact met ons op.

 

 

Jack Coppens
Jack Coppens

Registeraccountant

jack.coppens@esj.nl

+31 6 533 830 20

Meer weten?

 

Already verified you are human.
Moment geduld...