Het huidige fiscale-eenheidsregime vennootschapsbelasting is niet EU-proof en daarom wil de staatssecretaris van Financien een nieuwe concernregeling invoeren. Op die manier wil hij voorkomen dat internationale concerns kunnen profiteren van bepaalde fiscale constructies. Dit is een heel begrijpelijk streven. Voor het mkb is van belang dat bij de vormgeving van een nieuw concernregime de voordelen van het huidige fiscale eenheidsregime zoveel mogelijk blijven bestaan.

In het artikel ‘Een nieuwe concernregeling voor de vennootschapsbelasting’, gepubliceerd in vakblad Het Register, staan auteurs Frank van Merrienboer en Adjay Pahladsingh uitgebreid stil bij de achtergrond van de discussie over het fiscale-eenheidsregime en geven aan welke aspecten voor het mkb van belang zijn bij de keuze voor een nieuwe concernregeling.
 

Klik hier om het artikel, zoals gepubliceerd in het april 2019 nummer van vakblad Het Register, te lezen

 

 

Direct persoonlijk advies?

Frank van Merrienboer
Frank van Merrienboer

Belastingadviseur

Stuur Frank een email

Bel Frank via +31 6 53225935

Lees meer over

Loading...

Rekentool Box 3 heffing

Bereken met deze rekentool uw vermogensrendementsheffing (belasting over vermogen in box 3).

Transfer pricing

Ondernemingen moeten transparanter worden richting de fiscus. De transfer pricing wetgeving heeft hierbij een belangrijke rol.

Minder belasting betalen

Er zijn voor zowel uw vennootschap als voor uzelf mogelijkheden om de belastingdruk te verlichten en zelfs grotendeels weg te nemen.

Internationaal ondernemen

In het buitenland liggen vele kansen en mogelijkheden voor bedrijven. ESJ is er voor ondernemers die internationaal zaken doen.

Bedrijfspand: zakelijk of privé?

Bij de aanschaf van een bedrijfspand krijgt u met verschillende fiscale en juridische aspecten te maken. We zetten er een aantal op een rij.

Doing Business in the Netherlands

Speciaal voor buitenlandse ondernemers die van plan zijn om zich in Nederland te vestigen, heeft ESJ een Engelstalige brochure ontwikkeld.

Zakendoen met het buitenland

Bent u op zoek naar nieuwe afzetmarkten voor uw producten of diensten? Bereid dit dan goed voor!

Ruim baan voor ondernemende ANBI's

Voor stichtingen en verenigingen die een algemeen maatschappelijk of sociaal belang nastreven, kent de vennootschapsbelasting een winstvrijstelling.

Belastingbesparing met innovatiebox

Bekijk of u als MKB ondernemer in aanmerking komt voor subsidies of fiscale tegemoetkomingen.

Concernregeling vennootschapsbelasting

Het huidige fiscale-eenheidsregime vennootschapsbelasting is niet EU-proof en daarom wil de staatssecretaris van Financien een nieuwe concernregeling invoeren.

Toon meer informatie

Toon minder informatie