We maken op deze website gebruik van cookies. Wilt u weten wat dat betekent voor uw privacy?
Lees dan onze Privacy- en cookieverklaring. Klik hier voor een opt-out van Google Analytics op deze website.
Akkoord »

Menu Inloggen Mijn ESJ

SBR (Standard Business Reporting)

Steeds vaker vragen banken, Belastingdienst en Kamer van Koophandel om uw financiële rapportage volgens SBR methodiek aan te leveren.

SBR staat voor Standard Business Reporting en is bedoeld als platform om gegevensuitwisseling tussen en met diverse efficiënter te laten verlopen. In feite betekent SBR een voorgeschreven wijze van rapporteren, een zogenaamde taxonomie, die universeel is.

Zo gebruikt de Belastingdienst SBR al een paar jaar voor het indienen van aangiften Inkomstenbelasting en BTW. Daarnaast wordt het voor ondernemingen verplicht om vanaf de boekjaren 2015 de publicatiestukken in SBR-formaat op te maken en in te dienen bij de Kamer van Koophandel. Tot die tijd kan deponering nog plaatsvinden op papier, maar publicatie in SBR-formaat wordt aanbevolen.

De voordelen van SBR

  • eenvoudig en sneller informatie aanleveren bij uw bank maar ook bij CBS, KvK en Belastingdienst;
  • minder administratieve lasten en daardoor op termijn minder accountantskosten;
  • eerder duidelijkheid van over uw kredietaanvraag;
  • gunstigere voorwaarden bij de bank bij het gebruik van SBR.

Wat biedt ESJ

ESJ gebruikt aangiftesoftware die SBR-proof is en waarmee al geruime tijd alle aangiften worden ingediend bij de Belastingdienst. Om de betrouwbaarheid van de financiële informatie volgens het SBR format te garanderen zijn verschillende aspecten van belang. Of u nu informatieverschaffer, gebruiker van informatie, softwareleverancier of regelgever bent, iedereen heeft hierin zijn eigen rol, taken en verantwoordelijkheden. De accountants van ESJ informeren u graag nader welke toegevoegde waarde SBR Rapportage voor uw organisatie kan hebben.

Gerelateerde artikelen

Kies een adviseur bij u in de buurt Neem contact op »

Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Klik hier »×